Кандидатът за вицепрезидент на Панов ще е Мария Касимова

17:15, 02 окт 21 / Политика 25 3959 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, заедно с представители на „Правосъдие за всеки“, обяви, че ще се яви на изборите на 14 ноември с журналистката Мария Касимова-Моасе, която Инициативният му комитет ще я издигне за кандидат за вицепрезидент. Тя щяла да се занимава с въпросите, свързани със социалната дейност. Панов каза, че канидатурата ѝ е ясен знак за значението на свободата на словото.

Коя е Мария Касимова?

Мария Касимова е завършила Българска филология в СУ Св. Климент Охридски“. Работила е като журналист в Българската национална телевизия и във вестниците Стандарт24 часа, Сега“ и др. Била е редактор в няколко списания като Едно, Elle, НеЯR“. Тя е и редовен колумнист в онлайн медии като Webcafe и Площад Славейков. Работила е като консултант по комуникации, етикет и протокол.

През последните години тя издаде три книги с публицистика и художествени произведения - Близки срещи със смесени чувства, Балканска рапсодия, Записки от Шато Лакрот.

Мария Касимова е родена през 1969 г. в семейството на големия български актьор Хиндо Касимов (1934-1986). Майка е на две дъщери. Съпругът ѝ е бившият френски журналист Стефан Моасе.

Каузата на Панов - независимостта на съдебната система и отвоюването на институциите

„Ще се обърна към всички свободни граждани с молба да ме подкрепят, защото бих искал да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указа за назначаване на председател на Върховния касационен съд“, каза Лозан Панов. Той обяви, че не вярва в конституционния катарзис на сегашния президент Румен Радев. Панов посочи, че Радев е заел позиция срещу Иван Гешев, едва когато копоите почукали на неговата врата, визирайки акцията в президентството от миналото лято.

Кандидатурата на Герджиков била път ДПС да се насочи към този пост

Той допълни, че не познавал приноса в академичната общност на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ. „Мисля, че това е път ДПС да се насочи към този пост. С това движение имаме опит години наред като скрит съюзник на г-н Борисов. Пример за това е Висшият съдебен съвет, където тази спойка работи много добре“, каза съдията, цитиран от „Медиапул“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама