Петър Илиев е напуснал СУ

19:58, 01 окт 21 / Политика 25 2283 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Петър Илиев вече не е преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това разбираме от последните му публикации в Twitter.

Когато Храмът на науката е превзет от търговци и политически брокери, време е свободните хора да напуснат и да продължат да работят за доброто на Отечеството по други начини, пише Илиев.

По-късно допълва: „Спокоен съм, защото изпълних мисията си и научих младите на най-важното - да вярват в сърцето си и да бъдат свободни и достойни хора!“.

Пред bTV от Алма матер потвърдиха, че Петър Илиев е напуснал университета по собствено желание.

Припомняме, че преди дни Етичната комисия на Софийския университет откри „данни за плагиатство“ в книгата му „Компетенцията на Народното събрание“. Петър Илиев обаче заяви, че не приема становището на комисията, за което по думите му научил от медиите. Според него то нарушава правилника на СУ и поне два закона. Илиев заподозря в заключенията партийни пристрастия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама