ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет за президент?

19:10, 30 сеп 21 / Политика 25 2932 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков ще се кандидатира за президент. Той ще получи подкрепата на ГЕРБ, съобщават БНТ, БНР, bTV, Нова телевизия и „24 часа“, като се позовават на свои източници в партията.

Герджиков обаче ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет, в който ще участват и други партии. Такъв механизъм избра за кандидатурата си и Румен Радев.

Това не означава непременно, че формацията на Борисов няма да издигне свой кандидат. Според източници от ГЕРБ партията има още трима потенциални кандидати и финалният избор ще бъде направен в следващите дни.

Малко по-късно Анастас Герджиков потвърди, че е приел да бъде кандидат за президент. „Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани“, заяви той за БТА.

Кандидат-президентът на ГЕРБ: По-мистериозен и от предсказание на Ванга

Това е второто име, което неофициално се завърта като кандидат-президент на ГЕРБ. Само преди две седмици от партията помежду другото споменаха, че е възможно да издигнат Петър Стоянов за втори мандат. Много бързо обаче се оказа, че разговори с него не са водени, а самият Стоянов няма намерение да влиза в надпреварата за „Дондуков“ 2.

Гласят Петър Стоянов за нов президентски мандат?

ГЕРБ до последно пази името на своя кандидат-президент в тайна, въпреки че по думите на Бойко Борисов той вече е ясен. Лидерът на партията веднъж вече намекна, че би било добре да има надпартийна дясна кандидатура, която да се изправи срещу Радев. Самият Борисов не дава знаци, че ще ще се включи в президентските избори като кандидат, въпреки призивите на Румен Радев и заканите си в миналото.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 23:46, 30 сеп 21

Добър преподавател, интелигентен мъж, но много лош управленец. Не е подходящ за президент. Пък и има доста финансови злоупотреби с власт.

2 Анонимен 23:47, 30 сеп 21

Ни звук, ни стон от централата на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама