Още две формации влизат в „Изправи се БГ! Ние идваме“

14:29, 28 сеп 21 / Политика 25 1835 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Още две формации влизат в състава на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“. Това стана ясно при регистрацията на формацията за предстоящите избори на 14 ноември.

„Добавяме още две формации към нашата коалиция – освен „Движение 21“, Единна народна партия и Движение „България на гражданите“ в коалицията се включват Земеделски народен съюз и Движението на непартийните кандидати“, обяви пред журналисти Мая Манолова. Очевидно въпреки скандала добил популярност като „500 К“ Татяна Дончева остава част от коалицията.

Скандалът „500 К“: Настана ли време разделно за „Изправи се БГ! Ние идваме“?

Ще се стремим към по-висок резултат на следващите избори, защото показахме, че сме силна и ефективна парламентарна група... Ние сме формацията, която е най-близо до хората и която се  занимава с непосредствените проблеми на българските граждани“, каза още Манолова.

Основните цели на ИБГНИ в следващия парламент ще бъдат повишението на доходите и подкрепа от държавата в условията на растящи нагоре цени. Формацията остава безкомпромисна към модела на разграждане на държавата и ще работи за провеждането на съдебна реформа.

Протегнали сме ръка към формациите на протеста – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и сме готови да подпишем споразумение с двете формации за общо управление на промяната след изборите, отбеляза още Манолова. По думите ѝ решение на „Има такъв народ“ е дали ще се присъединят към следващото мнозинство н почтените и ще застанат зад правителство на промяната.

Близо 200 души издигнаха Радев и Йотова за нов мандат

„Изправи се БГ! Ние идваме“ подкрепя кандидат-президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова, защото според тях това е президентът, който е застанал на страната на българските граждани и на народа по време на многодневните и многохилядни протести. „Институцията, която се държа почтено, достойно и смело – България има нужда точно от такъв президент“, добави Манолова. Хора от формацията са част от инициативния комитет, който издигна кандиатурата на Радев за втори мандат.

Листите по места за парламентарните избори все още не са готови, но отсега е ясно, че бившият омбудсман ще води 23 МИР в София, а Арман Бабикян и Николай Хаджигенов – съответно в 24 МИР и в 25 МИР в столицата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама