Отново Рашков ще отговаря за организацията на изборите

14:32, 23 сеп 21 / Политика 25 1508 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вътрешният министър и вицепремиер Бойко Рашков отново ще отговаря за организацията на изборите на 14 ноември, реши служебният кабинет на днешното си заседание. 

Той ще координира подготовката на изборите, включително условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Рашков ще бъде подпомаган и от останалите министри в кабинета. 

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и
БНР. Министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Министърът на външните работи ще организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната. Министърът на здравеопазването ще определи необходимите противоепидемични мерки, свързани с изборния процес. Министърът на правосъдието организира дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода.

Бойко Рашков поема организацията на изборите

Организацията на вота за втори път е поверена в ръцете на Бойко Рашков. Преди вота на 11 юли МВР проведе голям брой акции срещу контролирания вот, които обаче, бяха определени като политическа репресия от някои партии, сред които – ГЕРБ и ДПС.

Преди два дни правителството прие и план-сметката на изборите „2 в 1“ – близо 124 млн. лв. От тях 52 млн. лв. са за възнагражденията на РИК и СИК.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама