Пеканов няма интерес към проекта на Петков и Василев

11:56, 23 сеп 21 / Политика 25 1725 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов няма интерес да участва в проекта на бившите си колеги в служебния кабинет Кирил Петков и Асен Василев. Това обяви самият той в ефира на Нова телевизия.

„Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат изцяло, обясни той.

Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона, но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот, каза още Пеканов. 

Мерки срещу инфлацията и драстичния скок в цените

Вицепремиерът обяви, че правителството работи по изготвяне на конкретни мерки, които да преборят инфлацията и драстичния скок в цените.

„Инфлацията е негативен фактор, но е нещо очаквано във времена на много силен икономически растеж и ниска безработица. Реално тя е страничният ефект от икономическото възстановяване. Големият фактор за нея е не само това възстановяване, но и притеснителите тенденции на световните пазари на енергетика. Такова поскъпване на тока има не само в България, но и в цяла Европа”, коментира Пеканов.

Подкрепям идеята да има помощи и компенсации за бизнеса. Опитваме се да намерим начин, по който да им помогнем, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама