„Политкаст“ еп. 10: За зелените политики без истерия и скептицизъм

10:00, 21 сеп 21 / Политкаст 25 1789 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Зелените политики са част от бъдещето. Неслучайно постоянно говорим за Зелената сделка, за климатичните промени, за нуждата от регулации. Основният въпрос, който стои обаче е как те да бъдат проведени ефективно, по начин, който хем запазва работни места, хем е благоприятен за природата. В „Зелената философия: консервативно за екологията“ можете да намерите един различен, алтернативен и съвършено логичен отговор на този въпрос. Автор е Роджър Скрутън, който е един от най-влиятелните консервативни философи във Великобритания.

Книгата представя един трезвомислещ и балансиран подход по отношение на зелената идеология. Авторът търси и намира начина, по който да бъдат задоволени и обикновените граждани и нуждата от зелени политики.  

От тук следва, че в книгата липсва истерията, която генерират ляво-либералните течения свързани с екологията, но липса и понякога крайния непукизъм на дясното, в който свободния пазар стои дори пред екзистенциалната нужда да запазим и подобрим околната среда.

Как изглежда един алтернативен и консервативен подход към екологията и зелените политики – чуйте във връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама