Женски пазар с нов WEEKEНД ПАZAR от 25 септември

16:05, 20 сеп 21 / София 25 2409 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Първият WEEKEНД ПАZAR в София ще започне тази събота и неделя, 25 и 26 септември, на емблематичния за софиянци Женски пазар. Всеки уикенд, от 10:00 до 19:00 часа, столичани и гости на столицата ще могат да открият на едно място български продукти, ресторанти, напитки, книжен пазар, цветен пазар, музикална програма и съвременно българско изкуство, антики, дрехи и още много други изненади в приятна атмосфера. 

„Пазари Възраждане” ЕАД са организатор на първия подобен пазар в София, който ще събира на едно място подбрана селекция разнообразни търговци и производители в обособена търговска зона на територията пазара с вход откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий”. 

„Това е още един наш проект, който цели да покани с дългосрочно позициониране ключови ресторантьори, фермери, пивовари, търговци и артисти, производители на цветя, книжни издателства и други доказани бизнеси, които да привлекат разнообразна аудитория и да разкрият мултикултурния живот в региона на Женски пазар. Цяла есен, всеки уикенд, ще превръщаме най-стария и централен пазар в София в място за срещи, хапване, пийване, слушане на музика, пазаруване на всичко за дома и хубави разходки. Сигурен съм, че подобно събитие ще привлече и онези столичани, които по принцип не пазаруват при нас и те ще преоткрият Женски пазар“, обяснява идеята Драгомир Димитров, изпълнителен директор на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД.

Новият имидж на емблематичния „Женски пазар“

Част от участниците в пазара този уикенд са платформата КупиИзкуство.БГ, които ще отворят поп-ъп точка на уикенд пазара, за да предлагат селекция авторски картини на български художници, ресторант „Космос” ще представи българската традиционна кухня и продукти по нов начин под формата на стрийт меню, а шеф Антоан Верест с L’instant Catering ще приготвя тематично меню всеки уикенд с ястия, които не могат да бъдат открити на други места в града. Магазин „Дюкян Меломан” ще озвучава с качествена селекция музика, а магазин за втора употреба дрехи FREA ще промотират устойчивия модел на пазаруване на дрехи с по-малко вреда за природата. Партньори на пазара са и Mastercard®TasteBox by André & DiVino, които ще предлагат българско вино от селектирани изби и ще поощряват безкешовото разплащане в зоната на пазара. Посетителите ще могат да се запознаят и с лицата зад Stinky Socks - българска марка чорапи за феновете на екстремните спортове, а epoque.bg ще присъстват с винтидж находки - фин порцелан, керамика, кристал, сребърни прибори и др. Магазин Ocha.bg ще представя японската култура и най-вече зелен чай. Пивоварна Казан Артизан ще предлагат наливна крафт бира, бар Caldo - селекция от над 40 бутикови уискита от познати и непознати части на света, а издателство „Рибка” ще украсят кът за четене с избор от прекрасни книги. Няма да липсва цветният кът, който ще бъде облагороден от български производители на рязан цвят, храстни растения, билки и други сезонни продукти.

Любителите на фермерски пазари няма да останат разочаровани, защото ще могат да опитат рибните продукти на „Черноморски улов”, както и подбрани разнообразни български продукти във фермерския магазин на Женски пазар.

„Идеята ни е да организираме и осъвременим пазара, и да привлечем повече и по-млада аудитория, като съберем на едно място бизнеси от хранително-вкусовия и земеделски сектор, както и български марки, които са пример на пазара с добрите си практики, качествена услуга и иновации. По този начин създаваме една по-голяма общност от хора, която да развива пазарната култура у нас в посока успешните европейски практики. Обособяваме пазарна зона, която ще обхваща територията под галерия „Сердика“ и няма нищо общо със пазарната площадка на Женски пазар. Входът ще бъде от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. И точно там посетителите ще могат да се насладят на различната атмосфера, която ще им предложим. За целта освен качествените храни, напитки и продукти, искаме да представим български артисти и млади музиканти и ще ги подпомагаме за тяхното участие в WEEKEНД ПАZAR. Ще продължим да подкрепяме и българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата КупиИзкуство.БГ и чрез галерия „Сердика“. Затова и решихме да въведем символичен вход от 2 лв, които ще бъдат използвани за подкрепа на културните прояви по време на WEEKEНД ПАZAR“, казва още Драгомир Димитров. 

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД спазва изключително строго въведените мерки за превенция на COVID 19, както на Женски пазар, така и на предстоящия WEEKEНД ПАZAR. Ще има еднопосочно движение в зоната на WEEKEНД ПАZAR, задължителна дистанция, дезинфекция и носене на маски, както от участниците в пазара, така и от посетители. Ще бъдат взети всички необходими мерки, за да не се допуска струпване на хора, уверяват още от дружеството. 

За повече информация - WEEKEНД ПАZAR във Facebook.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама