„Политкаст“ еп. 10: Пак бързаме. Този път с Асен Василев и Кирил Петков

10:00, 19 сеп 21 / Политкаст 25 2280 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Влизането на тандема Асен Василев и Кирил Петков в политическата битка доведе до експлозия от мнения, анализи, догадки и чисти спекулации. Тепърва предстои да видим дали те ще успеят, каква кампания ще проведат и ще допуснат ли грешки, с какъв тип хора ще се заобиколят и кои ще са лицата в листите им, кой ще бъде мандатоносителят им и прочее и прочее въпроси, които ще носят ценни послания. Така че да не избързваме.

Двамата демонстрираха своите качества и компетенции и изградиха позитивен публичен образ на базата на специфичен подход и комуникационна стратегия. Наложиха една нова форма на оптимизъм и позитивизъм за качествени промени у нас, примесена с експертност и прагматизъм.

Успяха умело да излязат от хейта и разграничаването, които са се превърнали в норма на политическата комуникация у нас. А точно така си отварят вратите за всевъзможни комбинации на сътрудничество след евентуалното им влизане в парламента. Колко пъти например ги чухте поименно да критикуват определени политици и партии? Вместо това те насочиха фокуса си към конкретни проблеми, към недъзите на системата и към големите корупционни схеми.

Продължаваме обаче да не знаем идеологическите рамки, в които проектът им ще влезе, а изказването за „десни инструменти за леви цели“ си е чист популизъм, и изобщо първият интересен ход от предизборната им кампания. Логиката предполага, че ще се настанят някъде в център-ляво, тъй като липсата на модернизация в БСП и заявката на „Демократична България“ за обединение на „градската десница“ оставят именно това пространство овакантено.

Целия коментар можете да чуете от връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама