Стефан Янев очаква пак да е премиер

11:38, 15 сеп 21 / Политика 25 1640 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Стефан Янев обяви, че очаква да бъде начело и на следващото служебно правителство. По повод евентуални промени в следващия служебен кабинет Янев коментира: „Винаги трябва да очаквате промени, такъв е животът. Нека да видим Указа на президента публикуван и тогава да говорим, да не се окаже, че е нещо преди вятъра“.

На въпрос дали ще има служебни министри от сегашното служебно правителство в нова политическа формация, той отговори: „Основната задача на служебното правителство е да произведе поредните избори. В тази предизборна ситуация ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и еднакво отговорен към всички политически формации. Дали са нови, или стари - третирането ще бъде по един и същи начин, и подготовката и участието на тези формации ще бъде в рамките на закона и това, което обикновено се прави“.

Дали ще има, или няма да има нови политически формации, преди всичко зависи от гражданите. Ако гражданите искат, ще намерят начин как да се обединят и да търсят тяхното политическо представителство според усещането, че в момента нещо липсва“, допълни Янев, цитиран от БНТ.

Президентът е готов, но ще чакаме до утре

Президентът Румен Радев заяви, че е готов със състава на служебното правителство, но той ще бъде официално обявен утре. Държавният глава отказа да даде оценка за работата на 46-ия парламент, но сподели, че партиите в него не винаги са мислили първо за България.

„Оценката за участниците от разигралите се събития на територията на Народното събрание ще бъде дадена от българските избиратели на изборите. Важна е оценката на гражданите. Трябва първо да се мисли за България, а това не винаги беше на преден план", заяви Румен Радев, цитиран от БНР.

Радев показа, че може

Президентът Радев показа, че може да прави правителство. Безспорно той много високо вдигна летвата. Една успешна формула. Успешен състав, различни хора и убеждения. Това е една невероятна спойка между тях в името на българите и решаването на проблемите, които стояха през тези месеци“, подчерта вицепрезидентът Илияна Йотова. „Много бих искала освен ревизия, следващите месеци служебният кабинет да даде една стабилност, от която всички се нуждаем. Предстоят не леки дни. Надявам се, че тази стабилност, не само заради актуализацията на бюджета, ще бъде факт", коментира Йотова, цитирана от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама