Холифийлд се връща на ринга, а Тръмп ще коментира мача

19:10, 11 сеп 21 / Спорт 25 2427 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ивендър Холифийлд ще направи изненадващо завръщане на ринга тази нощ (5.00 ч. в неделя българско време). Единственият четирикратен световен шампион по бокс в тежка категория подновява кариерата си на 58 години в странно събитие в Холивуд. Холифийлд излиза срещу бившия шампион в лека тежка категория в UFC Витор Белфорт, който е на 44 г.

Майк Тайсън се завръща на ринга

Легендарният боксьор не е имал мач от 2011 г. насам. Въпреки че на 19 октомври ще навърши 59 години, спортната комисия на Флорида му разреши да участва в двубой, който няма да е демонстративен и ще влезе в официалната му статистика, където той има 44 победи (29 с нокаут), десет загуби (две с нокаут) и две равенства. Холифийлд и Белфорт ще се боксират в осем рунда по две минути, а галата се организира от компанията „Трилър“. Тя беше в основата на завръщането на Майк Тайсън, който обаче се боксира демонстративно. Холифийлд няколко пъти предизвика Тайсън за нов мач.

Белфорт трябваше да срещне друга легенда - 48-годишния Оскар де ла Оя. Бившият шампион, за когото това щеше да е първи мач от 13 години, се разболя от коронавирус и влезе в болница, а „Трилър“ реши да го замести с Холифийлд. Седмица преди това бившият шампион заведе дело за 5 млн. долара срещу компанията заради пропадналия му мач с Кевин Макбрайд.

Най-шокиращата изповед на Майк Тайсън: От наркотиците до делото за изнасилване и затвора

Първоначално галата трябваше да е в Лос Анджелис, но спортната комисия на Калифорния разбираемо отказа да даде разрешение на Холифийлд за официален двубой. Тази във Флорида нямаше подобни скрупули и въпреки критиките от много почитатели и медии, позволи мачът да се проведе. „Той изобщо не трябва да е близо до ринга. Да пуснеш 58-годишният Холифийлд да се боксира не е просто шега, това е злоупотреба“, написа ESPN.

Холифийлд не вижда проблем в завръщането си. Миналия месец той написа в Instagram, че е на 58, но се чувства като на 28 и не е спирал да тренира. „В добра форма съм. Не съм излизал от форма, така че не трябва да се притеснявам. Ако мачът беше по правилата на ММА, щях да съм в беда, но ще е боксов, така че той е в беда“, заяви Холифийлд.

Доналд Тръмп ще коментира мача

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще коментира мача за телевизията, която ще го излъчва - FITE TV, заедно със сина си Доналд Тръмп-младши. „Обичам велики бойци и велики мачове. Ще бъда край ринга и няма да искате да пропуснете това специално събитие“, заяви Тръмп, който през 80-те и 90-те организираше боксови гала вечери в казината си.

Попитан кого би избрал, ако можеше да участва в боксов двубой, той отговори: „Ако трябва да се боксирам с някого, мисля, че най-лесният ми мач ще е срещу Джо Байдън. Мисля, че той ще падне за няколко секунди“.

В галата ще участват още няколко бойци, чиито най-добри дни отдавна са минали. Бившите шампиони в UFC Тито Ортис и Андересон Силва, и двамата на 46 г., ще се срещнат в боксов мач. Дейвид Хей се връща на ринга на 40 г., за да се боксира с бизнесмена и боксьор Джо Фурние (37 г.), пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама