Българин стигна до финала на US Open

10:50, 11 сеп 21 / Спорт 25 2471 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

При дебюта си в Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк българският талант Пьотр Нестеров ще играе за титлата на двойки при юношите. Късно снощи 18-годишният варненец и украинският му партньор Вячеслав Биелински постигнаха две победи в рамките на няколко часа и тази вечер ще спорят за трофея от последния за годината турнир в Големия шлем.

Пьотр Нестеров стана държавен шампион при 16-годишните

Първо на 1/4-финалите българинът и украинецът победиха с 6:3, 6:4 Манс Далберг (Шв) и Луи Макстед (Вбр) след само 57 мин. игра в мач, отложен от предния ден заради дъждовното време в четвъртък. Два часа по-късно Нестеров и Биелински отново излязоха на корта и постигнаха нова победа в два сета - 7:6 (2), 6:3 над американците Никълас Годсик и Итън Куин.

На финала тази вечер от 22:00 ч. наше време техни съперници ще бъдат французинът Макс Вестфал и представителят на Хонконг Коулман Уонг. Пьотр има шанс да стане едва третият български тенисист с титла на US Open при юношите. През 2008 г. Григор Димитров триумфира на сингъл, а през 2018 г. Адриан Андреев спечели трофея на двойки в тандем с британеца Антон Матушевич.

За Пьотр Нестеров това е пореден успех от началото на 2021 г. През настоящия сезон състезателят на ТК „Черно море Елит“ игра 1/2-финал на двойки на юношеския „Ролан Гарос“ и 1/8-финал на двойки на юношеския „Уимбълдън“, все в дует с Вячеслав Биелински. Също така българинът стана европейски вицешампион на сингъл на първенството до 18-годишна възраст в Клостерс (Швейц), по ирония на съдбата победен във финала именно от украинския си партньор.

Новак Джокович и Даниил Медведев се класираха на финала на US Open

Заключителният „мейджър“ турнир за 2021 г. достигна кулминационната си точка и при мъжете. До финала в Ню Йорк стигнаха двамата най-добри тенисисти в света в момента - №1 Новак Джокович и №2 Даниил Медведев. Което означава, че руснакът е последното препятствие пред сръбския хегемон по пътя му към първи Голям шлем в мъжкия тенис след 1969 г.

Джокович отново покори „Уимбълдън“

На 1/2-финалите през изминалата нощ Джокович имаше тежка битка, но оцеля в 5-сетова драма срещу Александър Зверев - 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 след 3:33 ч. игра на централния корт „Артър Аш“. Така 34-годишният Ноле взе частичен реванш от 24-годишния германец, спрял го на 1/2-финалите от олимпийските игри в Токио 2020 и впоследствие спечелил златния медал в японската столица.

Същевременно Медведев не срещна почти никакви затруднения с Феликс Оже-Алиасим в по-ранния 1/2-финал и надигра 21-годишния канадец с 3-0 сета - 6:4, 7:5, 6:2 за 2:04 ч. Във втората част северноамериканецът водеше с пробив и при 5:3 гейма стигна до два сетбола при свой сервис. След като ги пропусна, играта на Оже-Алиасим се разпадна и руснакът му даде още само два гейма до края на мача.

За 25-годишния московчанин това ще е второ участие във финала на US Open след 2019 г., когато отстъпи в пет сета пред Рафаел Надал, след като на 1/2-финалите победи с 3-0 Григор Димитров. Сблъсъкът за титлата между Новак Джокович и Даниил Медведев е в неделя от 22:30 ч. българско време, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама