Големите кавички

10:41, 10 сеп 21 / Големите кавички 25 3421 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (30 август - 3 септември)

„Тричането“ на прокуратурата ще доведе до бум на престъпността, както през 90-те години. Това заяви главният прокурор Иван Гешев във връзка с идета за закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

„Слушам през последните дни политическото клише „юридическа реформа“. Според оценката на прокуратурата това не е реформа, а юридическа катастрофа, а цената ще платят българските граждани. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо и може би най-доброто от този вид в страната в сегмента борба с престъпността.

Това ще доведе до застрашаване на защитените свидетели от мафията, както и „смачкване“ на най-важните дела в държавата – срещу олигарси и организираната престъпност. Вероятно ще доведе и до освобождаване на замразените пари на мафията в размер на около 3 млрд. лв. и други последствия. Ако това е реформа, аз не я разбирам така“, каза още главният прокурор.

„Това ще доведе само до ниска ефективност на прокуратурата и бум на престъпността, както беше през 90-те години. Това е „обезкостяване“ и „тричане“ на българските граждани и тяхната сигурност – това е голямата цена, която ще бъде платена“, заяви още Гешев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама