Какви са доходите на Асен Василев и Кирил Петков?

09:14, 10 сеп 21 / Политика 25 3190 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Служебният финансов министър Асен Василев e декларирал в имотната си декларация, подадена в регистъра на държавната антикорупционна комисия (КПКОНПИ), апартамент в София от 54 кв.м. и налични средства в размер на 74 032 лв. Той посочва, че през 12-те месеца преди назначаването му на длъжността е участвал в 4 търговски дружества, както и че е бил в управленските или контролните органи на 6 дружества.

По-внушително изглежда положението при шефа на икономическото ведомство Кирил Петков, който също дойде от бизнеса. При него хваща окото размерът на спестяванията му – 700 000 долара и 20 000 лв., което прави общо 1 140 000 лв. Отделно разполага с 50 000 долара в кеш. Петков притежава 100% от дяловете в дружеството „Сладкарницата на Линда” на съпругата му. В годината преди да стане министър той участва в две търговски дружества, на които е управител влиза и в ръководствата на две фондации и едно сдружение.

Премиерът Стефан Янев притежава два апартамента и ателие, заедно със съпругата си. Двамата имат влогове в евро на обща стойност малко над 70 000 лв. Съпругата Пенка Янева е декларирала участие в дружеството „ПК Пропърти” с дялове за 5000 лв.

Апартамент, лека кола и лизинг за автомобил за 25 179 лв. обявява вицепремиерът Атанас Пеканов. Спестяванията му възлизат на малко под 50 000 лв. Той разполага с ценни книжа в 4 компании за малки суми – около 5000 лв.

Дълъг списък с недвижимо имущество е вписал в декларацията си вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков – общо 19 собствености, повечето от които в София, по няколко в Несебър и село Антон. Придобити са по силата на брачния му договор. Разполага също с ниви в село Скребатно, два автомобила и около 116 000 лв. в банката. Отделно е вписал близо 700 000 лв. в графата за вложения в инвестиционни и пенсионни фондове.

Сред по-имотните членове на кабинета е третият вицепремиер – социалният министър Гълъб Донев. Той може да се похвали с 8 недвижими собствености, сред които влиза и зъболекарски кабинет. Задълженията му по кредитни карти и заеми за 120 000 лв. обаче далеч надхвърлят неговите и на съпругата му спестявания, възлизащи на общо 30 000 лв., пише „Сега“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:30, 10 сеп 21

Каквито и да са те ги заслужават а не крадците даги обвиняват

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама