Радан Кънев: ДБ заедно с Петков и Василев може да е първа сила на вота

16:00, 09 сеп 21 / Политика 25 3082 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев прогнозира, че служебните министри Кирил Петков и Асен Василев ще участват на предстоящите избори през ноември. „Безспорно е, че са успешни министри и че мнозинството от българските граждани, в т.ч. от избирателите на ДБ, искат да ги видят в основата на стабилен, редовен реформаторски кабинет – не просто в служебно правителство“, посочи той в интервю за „Клуб Z“.

Според Радан Кънев обаче двамата не трябва да правят „персоналистки проект“, който да е „поредна смяна на лицата“. „Видяхме толкова много от т.нар. нови лица. По-старо нещо от „нови лица“ в българската политика е само „нов бъдещ десен проект“, смята евродепутатът.

Ще правят ли партия Кирил Петков и Асен Василев?

„Имаме нужда от смела и модернизаторска политика, от решения и реформи, които да ни изкарат от COVID кризата, от международната изолация, да компенсират драматичното изоставане в енергетиката, зелените инвестиции, съдебната реформа. Нищо от това не може да се случи чрез персоналистки проект, който се опира просто на личното доверие в един човек. Нужна е солидна политическа сила, която да спечели изборите. И тук виждам като най-добър вариант форма на предизборно партньорство между ДБ и успешните министри от служебния кабинет“, посочи Кънев.

„Кирил и Асен са хора с много голям опит в бизнеса, те знаят колко са важни екипът, организацията, дисциплината. Подкрепата, която са получили към момента, може и да им дава самочувствие, че могат да постигнат целта да са първа политическа сила и без да се обременяват от т.нар. „багажи от миналото“. Аз обаче, на база 15-годишен опит - в голямата си част горчив точно покрай тези теми за обединението - съм се научил, че едно нещо е безусловно: обединението винаги печели. Много е трудно, но винаги се отплаща. Вярно е, че в политиката две и две не винаги прави четири. Обикновено прави осем“, каза още той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Златко 16:47, 09 сеп 21

Рамадан Кънев отново бърка! Дори уж Демократична България и все още несъществуващия политически проект на преекспонирания Кирил Петков да бъдат първи - още на следващия ден двете тамагочита на олигарха Иво Прокопиев ще се скарат за постове и за пари, понеже няма да успеят да си ги поделят и всеки ще иска за себе си!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама