Мирчев: Столична община не се справи с приоритетите, които сама си определи

18:19, 06 сеп 21 / Политика 25 2838 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пълен провал. Това е единственото, което може да се каже за изпълнението на бюджета от Столична община за 2020 г. Числата показват, че екипът на Фандъкова не може да се справи с приоритетите, които тя сама определи - строежът на детски ясли и градини. Това написа във Facebook Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

„Конкретно:

- За нови ясли: 0.8% изпълнение (планирани 24,2 млн. лв., изпълнени 0.2 млн. лв., 24 млн. лв. неизпълнени);

- За нови детски градини: 38.7% изпълнение (планирани 51.2 млн. лв, изпълнени 19.8 млн. лв., 31.4 млн. лв. неизпълнени);

- Основен ремонт на детски градини: 36.5% изпълнение (планирани 3.8 млн. лв., 1.4 млн. лв. изпълнени, 2.4 млн. лв. неизпълнени);

- Основен ремонт училища по ОПРР: 58.3% изпълнение (планирани 33.1 млн. лв., 19.3 млн. лв. изпълнени, 13.8 млн. лв. неизпълнени);

- За изграждане на улична мрежа: 49% изпълнение (планирани 23.9 млн. лв., изпълнени 11.7 млн. лв., 12.2 млн. лв. неизпълнени).

Тези числа показват едно - Фандъкова не успява да инвестира средствата, предвидени в бюджета за строеж на ясли, детски градини, за ремонт на училища и уличната мрежа. Не успява, защото трябва да се организират схеми - кой ще усвои парите. И докато гербаджийските фирми, гравитиращи около Фандъкова, разпределят баницата, времето минава - не се строят ясли и градини, не се ремонтират училища, а уличната мрежа е във все по-лошо състояние.

Типичен пример на лошо управление - тогава, когато парите ги има, но администрацията не може да организира правилното им приложение.

Решение има - ново управление, ограничаване на кражбите и професионалисти, работещи в интерес на София“, пише Мирчев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Асен 21:06, 07 сеп 21

Много пари в София, над милиард бюджет, и ДБ са решили да го поизточат явно, затова повдигат темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама