Футболните национали измъкнаха труден успех срещу Литва

09:21, 06 сеп 21 / Спорт 25 2932 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Националният отбор по футбол победи с 1:0 Литва в мач от група С на квалификациите за световното първенство. Тимът на Ясен Петров имаше предимство на Националния стадион „Васил Левски“, но трудно създаваше положения. Все пак Ивайло Чочев вкара победния гол в 82-ата минута.

Успехът е първи за националите в квалификациите, както и първи изобщо от десет месеца ноември 2020 г. В официален мач успехът е първи от почти две години насам. Това е и първа победа за Ясен Петров като селекционер на националния тим.

България взе точка от Италия в световна квалификация по футбол

Гостите бяха без селекционера си Валдас Иванаускас, който е заразен с коронавирус.

Българският тим поведе в 82-ата минута. Десподов центрира от фаул, а Ивайло Чочев беше точен с глава. Малко след това резервният вратар Николай Михайлов беше изгонен с червен картон за реплика срещу съдията Джон Бийтън, пише „Дневник“.

България излезе на трето място в група С с пет точки. На 8 септември националите ще играят приятелски мач с Грузия в София.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама