Ива Митева получила заплаха за убийство

14:04, 03 сеп 21 / Политика 25 3398 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Министерството на правосъдието е постъпил сигнал за заплаха за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева. Това съобщиха председателят на групата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и зам.-председателят на групата „Изправи се БГ! Ние идваме“ Николай Хаджигенов в кулоарите на парламента.

Сигналът със заплахата за убийството е пристигнал снощи в 21.03 часа, а ГДБОП вече работят по случая. От прокуратурата в ранния следобед също обявиха, че започва преписка по случая. Държавното обвинение изпрати питане до МВР, защо не е била уведомен за сигнала до 17.00 ч. днес.

След двудневен цирк в парламента: Промените в НСО се оказаха приети

„На пощата на правосъдното министерство е получен имейл със заплаха за убийство на Ива Митева“, заяви народният представител Николай Хаджигенов, цитиран от Offnews. По думите му това е една гнусна демонстрация. Това не е заплаха за убийство, а обида за здравия разум. 

„Жалък и смешен е сигналът. В сигнала са объркани БСП, имам пистолет, ще убия този, онзи, в смисъл много неща, типично за ГЕРБ между другото. Откъде другаде да дойде сигналът“, добави Хаджигенов.

Тошко Йорданов заяви, че и Бойко Борисов е получавал подобни заплахи, но за разлика от него Ива Митева не се страхува. „Това е опит за натиск върху Ива и върху нас. Демонстрация от хора, които не искат да се случат промените в закона за НСО, които днес Ива Митева прие на първо четене“, коментира Йорданов. „Самият сигнал е доста малоумен. В него пише: „Имам пистолет и ще убия Ива Митева. В София съм“, посочи Йорданов.

Двамата депутати смятат, че няма смисъл да се засилва охраната на Митева, тъй като заплахата за живота ѝ не е реална.

Ако кажа, че не съм се уплашила, ще излъжа“

„Ако кажа, че не съм се уплашила в първия момент, ще излъжа“, коментира Ива Митева по повод заплахата, цитирана от „24 часа“. После добави, че се страхува по-скоро за близките си и детето си.

Пред БНТ Ива Митева заяви, че началникът на НСО я е уведомил за сигнала днес в 11:40 часа. 

Трифонов: Заплахата не е случайна

Въпреки, че стана ясно, че заплахата е получена още в четвъртък, лидерът на ИТН я свърза с обявените за приети днес промени в Закона за НСО. Според него сигналът не е случаен.

"Много се изписа и изговори по адрес на “Има такъв народ” - че е партия, зад която прозира дългата ръка на ДПС, че е партия, която иска да спаси Борисов и Гешев, че е партия, която обслужва политическото статукво. Всъщност, няма значение кой какво говори и внушава, значение имат фактите и реалните действия. Е, тези две политически събития от вчера и днес върнаха нещата от сферата на лъжите и фантазиите обратно в сферата на закономерността и логиката", заяви Трифонов.

Според Трифонов “Има такъв народ” е от едната страна, а от другата страна са ГЕРБ, БСП и ДПС.

Лидерът на партията отбеляза също, че самият той е получавал десетки заплахи, но когато става дума за председателя на Народното събрание, ситуацията е по-различна. По думите му заплахите за убийство издават безсилие на системата, която трябва да си отиде.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:59, 06 сеп 21

Пазете Ива Митева!В последните 30 години се навъдиха всякакви малоумници,които за 5 лв. ще убият и родната си майка.Това се случва,защото нямаме адекватно правосъдие.В държавата ни царуват наглоста и далаверите.(За кокошка няма прошка,а за кон няма закон.)Знаете ли ,колко обикновенни граждани са потърпевши от това безаконие?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама