България загуби битката за световната титла

19:30, 02 сеп 21 / Спорт 25 2813 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Националите ни по волейбол до 19 години загубиха финала на световното първенство в Техеран с 0:3 (-20, -19, - 19) срещу Полша и така останаха със сребърните медали, което също е огромен успех.

Българите почти не оказаха съпротива на своя опонент, като умората от двата изтощителни мача срещу Италия и Русия, спечелени след тайбрек, явно си каза думата. Така националният ни отбор пропусна възможността да се поздрави с втора световна титла в колективните спортове след триумфа на младежите ни до 20 години на световното по волейбол в Кайро през 1991 година. Досега най-доброто ни класиране на световно първенство за юноши до 19 години беше през далечната 1989 година, когато страната ни печели бронзовите медали.

Волейболните юноши на финал на световното първенство

Първият гейм започна много равностойно, като частта вървеше точка за точка вървеше до 17:16. Българският отбор направи няколко непредизвикани грешки в края на първия гейм, което позволи на Полша да поведе с 22:18 и 23:19 - най-сериозната преднина за тях до този момент. Полша обаче постепенно затегна защитата, а блокадата на България се пропукваше. Така Полша дръпна с 1:0 гейма, след като го взе с 25:20.

Втория гейм също стартира равностойно и така вървеше до 7:5, след което поляците отново заиграха силно в защита и дръпнаха с 21:16. Нови силни атаки на Кубицки и Матеуш Куфка позволиха на Полша на затвори гейма на 24:19 и да поведе с 2:0.

Третият гейм обаче започна тотално в полза на Полша, като те дръпнаха със 7:1. От минута на минута поляците подобряваха началния си удар, както и блокадата. Нашите успяха на намалят на 4:8 и на 6:9 след влизането на Антов в игра.

Поредицата от грешки продължи при посрещането и изграждането на атаките и вместо да направят обрат, българските младежи изоставаха при второто прекъсване на Мартин Стоев с 9:13, след като Антов и Алекс Николов изкараха две топки в аут.

До края грешките в нашия отбор валяха една след друга, а след 17:19 и тонусът падна. Поляците накрая отново направиха няколко мощни атаки, блокадата начело с Пьотър Сливка действаше на сигурно и третият гейм завърши 25:19, пише Offnews.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама