Остават два дни до промо събитието Дунав Ултра

13:05, 01 сеп 21 25 3828 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

На 2-ри септември в гр. Видин, за 8-ма поред година ще се проведе промо събитието – „Дунав Ултра“, тази година под наслов „Обратно при реката“. 150 велосипедисти от България и Румъния се събират в старопрестолния град, за да стартират в един ден и изминат разстоянието на маршрута до крайната му точка – с. Дуранкулак (общ. Шабла).

Преходът е индивидуално предизвикателство за всеки и кауза за популяризиране на над 110 населени места в България, през които преминава траекторията на маршрута.

Един от начините, по които организатори и общини тази година допринасят за популяризирането и представянето на красивия район край река Дунав и Добруджа, е организирането на фотоконкурс в Инстаграм.

Снимка: Дунав Ултра 2021

Специално изработени 4-метрови Дунав Ултра флагове ще са позиционирани на предварително избрани места: Такива флагове ще има в гр. Видин, гр. Оряхово, с. Лесковец, с. Крушовене, античния град Улпия Ескус в с. Гиген, гр. Никопол, гр. Белене, гр. Две могили, с. Сребърна, гр. Силистра, гр. Генерал Тошево и в района на плаж Дуранкулак. Колоездачи, фенове, ученици и всеки друг желаещ ще може да направи снимка с флаговете и да сподели в Инстаграм, популяризирайки по този начин Веломаршрут N1 в страната. Задължителният хаштаг, който е необходимо да се ползва е #dunavultra.

Чрез допълнително споделени хаштагове, ще могат да се печелят и награди-комплименти, предоставени от организаторите

Фото-конкурсът ще е в продължение на 10 дни (от 1-ви до 10-и септември) и в него може да се включи всеки и с неограничен брой снимки, за които каузата представлява едновременно интерес и забавление.

20-те най-интересни репортажни снимки в Инстаграм ще получат поощрителни награди от организаторите и спонсорите на събитието, а за над 250 деца в общините Оряхово, Долна Митрополия, Никопол, Белене, Две могили, Силистра и Генерал Тошево са подготвени тениски  за спомен от инициативата.

Организаторите на Дунав Ултра, със съдействието на техни партньори, ще организират допълнителни активности по маршрута. За повече информация преди и по време на събитието следете официалната страница на Дунав Ултра във Фейсбук.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама