Депутати искат да извикат Ахмед Доган в комисията „Росенец“

17:13, 31 авг 21 / Политика 25 3750 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган да бъде изслушан във временната парламентарна комисия „Росенец“ - това поиска председателят на комисията Калоян Янков от „Демократична България“.

До искането се стигна, след като на заседанието днес се разбра, че Доган е пребивавал в т.нар. летен сарай на Росенец по 4 месеца годишно в периода от 2016 до 2020 г. Това на практика означава, че сградата е била използвана, преди да има необходимите за това разрешения.

„Освен това, доколкото имаме информация не са плащани данъци”, мотивира се Калоян Янков.

Искането Ахмед Доган да бъде извикан в комисията бе подложено на гласуване. Заради
липса на кворум,но не беше прието и предстои да бъде разгледано на следващото
заседание. Хамид Хамид от ДПС определи заседанието на комисията като „предизборно шоу“.

Комисията зададе въпроси и за дисциплинарните проверки срещу гардовете на НСО,
които изблъскаха от брега Росенец съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Димитър Найденов. От думите на началника на НСО се разбра, че част от дисциплинарни наказания са отменени от съда поради неправилна процедура, извършена от службата.

На заседанието се разбра и че от 18 обекта в имота на почетния председател на ДПС само 4 имат разрешения за строеж. 

„Строителни книжа са установени само за 4 от всички обекти, три не са въведени в експлоатация, четвъртият е трафопост”, заяви арх. Влади Калинов, началник на ДНСК. 

„Там се е строило незаконно в изключително големи мащаби. Имаме триетажна къща на морския бряг, която е изцяло незаконна, тъй като няма никакви документи за одобрени строителни книжа, нито разрешение за строеж. Това място е било една черна дупка по отношение на законността в България”, коментира Калоян Янков. 

По отношение на яхтеното пристанище на Доган, което в годините увеличава размера си
5 пъти, от ДНСК посочиха, че кейовата стена е собственост на “Хермес Солар” - дружеството на проектанта на летния сарай арх. Калин Тихолов. От строителната инспекция казаха, че при нито една от проверките не са открити строителни книжа. 


***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама