Партията на Божков остана без председател

10:33, 31 авг 21 / Политика 25 3449 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Близо година след учредяването на партията на Васил Божков „Българско лято“, неговата дясна ръка - Борил Соколов - се оттегля. Новината съобщи самият той в своя Facebook профил. 

От днес вече не съм част от „Българско лято“, проект, който създадох с много емоция и надежди за по-добро бъдеще на България“, написа лаконично той и благодари на всички, които са го подкрепяли, без да споменава какви са причините за оттеглянето му. Два часа преди да обяви, че напуска партията обаче, той сложи за корица на страницата си следния текст: „Гадно е да си принципен човек в свят, пълен с боклуци“. Дали това има нещо общо с неговото решение, не става ясно. 

По-късно новината бе потвърдена и от самата партия, отново в социалните мрежи. Оттам обаче също не дадоха никаква информация защо се е стигнало до неговото напускане. Посочват само, че новият председател на партията ще бъде избран на предстоящия конгрес през септември, без да се споменава конкретна дата и място. 

Припомняме, че Борил Соколов бе сред първите лица, станали известни, че стоят зад проекта „Българско лято“, още преди да бъде регистриран официално като партия. А след учредяването той зае председателското място. 36-годишният Борил Соколов всъщност е в обкръжението на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков от много по-рано. Той е бил маркетингов директор на „Еврофутбол“ от 2017 г. 

До момента Соколов е показвал пред публичното пространство пълна признателност към Васил Божков и не е давал повод за съмнение, че може да има разрив в отношенията им. А още при старта на партията обяви, че му е била дадена пълна свобода на действие. 

След последните избори на 11 юли обаче, когато партията му остана извън парламента, той не е давал публични изяви за медиите. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама