БСП: Слави Трифонов добави четвърта криза в България

11:21, 28 авг 21 / Политика 25 2522 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Гледах интервюто на Трифонов. Ако го беше дал Борисов, вече щеше да има протести към ръководството на БНТ. Трифонов с две изречения ни прати на нови избори. Без преговори, без срещи, без въобще да положим усилия да реализираме този мандат. Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков.

Според него в интервюто на лидера на ИТН имало и много противоречия. Именно те правели преговорите почти невъзможни. „Той казва: БСП е партия на статуквото. Само че до вчера за него БСП бе лоялен партньор, етичен. Служебните министри бяха много добри, после пък ги атакуваха. Мажоритарно избраният президент Румен Радев е много добър, а му атакува министрите, че не били много добри”, каза депутатът от левицата.

Божанков припомни, че всички декларират, че искат кабинет и правителство, обаче, правителство вече втори път няма: “Къде е проблемът? По отношение на политиките преговорите минаха добре и противоречия там няма. Противоречия явно, обаче, има някъде другаде и те излизат на час по лъжичка."

"Онези, които не искат правителство, са ДПС и ГЕРБ. Пеевски и Доган вече гърмят шампанското", каза Божанков.

Слави Трифонов: Никой не стои зад ИТН освен аз и избирателите

Трифонов към трите кризи – COVID, инфлационна и мигрантска, добави и четвърта – парламентарна, по категоричен начин. Президентът не случайно връчи мандата на БСП с мотив, че изповядваме едни и същи ценности, една от които е демократизмът. Всички декларират, че искат кабинет, че искат правителство. Но няма. Къде е проблемът? По отношение на политики, противоречия няма. Такива обаче явно има някъде другаде и те излизат на час по лъжичка”, каза Божанков в ефира на Нова телевизия.

Според него това показвало, че се водят други разговори – не в парламента, не пред камери и не пред журналисти. Той се обърна към представителите на другите политически сили да кажат за какво са се договаряли и за какво са се скарали.

БСП обявява кандидат-премиера си до седмица

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама