„Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“: Колко от талибаните са ваксинирани?

10:00, 26 авг 21 25 6212 Шрифт:
Андрей Арнаудов Автор: Андрей Арнаудов

И този сезон ще се опитвам в рубриката „Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“ да споделям гледната си точка за важни теми, за които невинаги в телевизията остава време. Ще се опитвам и малко по-често да разказвам лични истории. В тази връзка, за тези, които искат да знаят малко повече за личното и работното ни пространство, вече могат да последват мен и Иван на общия ни профил във Facebook и в Instagram.

Обикновено в края на август, когато всички все още приключватe с ваканциите си и тепърва започвате да се връщате от почивка, на мен вече ми се струва, че е краят на октомври и съм доста преуморен. Така е, защото за нас лятото приключва някъде около средата на юли, когато обикновено започва същинската продукция на „Фермата“.

Като изключим тези нищо и никакви 150-200 човека, които работят за най-българското риалити, мнозинството от вас, уважаеми читатели, вероятно в последните седмици сте почивали, радвали сте се на горещото лято, ако сте по-млади, сте пийнали повечко коктейли, а ако сте по-възрастни, сигурно сте работили по градината на село. Обикновен безоблачен августовски живот... Стига да не сте гледали много новини и да не сте чели много сайтове и вестници. Защото ако е така, то значи август е бил ад.

Политическата криза в България се задълбочава и изход не се вижда. Избори след избори, огромни разходи и безпътица. Идва нов адски бран от Ковид и на всичкото отгоре талибаните влязоха в Кабул. Животът може да е толкова жесток, когато гледаш новини.

Един от големите проблеми на съвременния свят е, че официалният дневен ред се опитва да стане дневен ред на всеки обикновен човек през медиите. Точно както западната демокрация се опитва да стане начин на живот на обикновения афганистанец. Въпросът е дали обикновеният човек и обикновеният афганистанец ще го допуснат? За първите е относително, а за вторите очевидно отговорът в мнозинството си е не.

Впрочем тези дни непрекъснато гледаме талибаните по телевизията, видяхме ги на пътеките във фитнеса, видяхме ги в лунапарк, видяхме ги на улиците в Кабул, но никъде не видях информация колко от талибаните са ваксинирани? И колко от тях са с Пфайзер, колко са с АстраЗенека и колко с Модерна? Не е ли важно това, по дяволите? И всъщност – ние българите, бидейки ваксинирани под 20%, явяваме ли се нещо като талибаните на Европа, по отношение на Ковид?

Отварям скоба: тъй като знам, че около половината световно население, за съжаление, се ражда без чувство за хумор, на тях искам да кажа, че не подценявам Ковид. Ковид много ме притеснява лично, въпреки че вече го изкарах. Притеснява ме вече година и половина, само че не в здравен, а в професионален план. Мен, както и милиони други хора. Затварям скобата.

Лятото свършва, уважаеми читатели, и за да ви е наистина гадно, както на всички нас, които работим от вече месец и половина, искам да ви издам и нещо, което вероятно още не сте чували – накрая всички ще умрем.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама