Не прибирайте чадърите

07:00, 26 авг 21 25 4947 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за Югоизточна България. След обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни явления. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина, където ще преобладава слънчево време, до умерен северозападен вятър. Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26° и 31°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни, валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

През нощта срещу петък валежи ще има на места в източната половина от страната и Родопската област, в отделни райони ще са придружени и с гръмотевици; все още са възможни локални по-съществени количества. В петък преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места в източните райони и планините отново ще превали, по-интензивно и с гръмотевици в Североизточна България.

В събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността над северните райони и планините. На отделни места след обяд ще превали краткотраен дъжд. В петък вятърът навсякъде ще отслабне и ще се смени с източен, в събота ще се ориентира от югоизток и в източната половина от страната ще се усили до умерен. Дневните температури слабо ще се повишат и преобладаващите максимални в събота ще са между 29° и 34°, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама