Кметицата на „Красно село“ отказва да върне европарите

11:28, 25 авг 21 25 5150 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Санкционираният от КПКОНПИ за конфликт на интереси кмет на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова не смята, че трябва да върне парите по европейския проект, на който се е назначила за ръководител. Това заяви самата Станиславова пред bTV.

„Няма защо да ги върна (парите от европейския проект – бел. р.). Знаете ли защо? Когато ние имахме 200 души, които можехме да храним с топъл обяд, ние хранихме 280. За тези 80 отгоре, аз не мога да разделя 363 лева от 364 лева пенсия. Това е финансирано от мен и моя екип, без да го популяризираме и да правим пиар акция“, заяви Станиславова.

Кметицата на „Красно село“ с втора глоба: назначила дъщеря си по европроект

По думите ѝ тя е взела като ръководител на проекта допълнително възнаграждение от малко под 10 000 лева.

Според нея КПКОНПИ няма правомощия да проверява за конфликт по европроекти, защото там действат други правила. По думите на Станиславова „истината трябва да възтържествува“. Кметът на „Красно село“ смята, че „всичко е било по европейски правила, доказателство за което е, че „имаме верифициране на проекта“. Тя е категорична, че не имало проблем да бъде ръководител на проекта, макар че заема кметския пост.

В момента тя оспорва по съдебен път първата глоба, наложена ѝ от КПКОНПИ за конфликт на интереси в размер на 15 000 лева, а що се отнася до втората санкция от 5000, която беше поставена за назначаването на дъщеря ѝ по същия европейски проект, Станиславова заяви, че не можа да коментира, защото още не се е запознала с нея, но ще обжалва и нея.

След съмнение за злоупотреба: „Демократична България“ оттегли доверието си от кмета на „Красно село“

Що се отнася до назначаването на дъщеря ѝ по проекта за патронажна грижа, то се наложило, защото се е случило в пика на пандемията, когато всички са били уплашени и не е имало кой да разнася храна на възрастните хора. Според Станиславова по това време Столична община е била абдикирала от своите задължения.

Кметицата на „Красно село“ каза, че е споделила с дъщеря си за проекта и че има нужда от хора по него вкъщи. По думите ѝ дъщеря ѝ е била подходяща за тази работа, тъй като следва медицина. За участието си в проекта тя е взела само 260 лева, а работи за международна компания за „десетки повече“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама