Истанбулската конвенция и подмяната на европейските ценности

11:00, 07 сеп 21 25 2569 Шрифт:
Интелектуалецът Автор: Интелектуалецът

Най-яркото бойно поле на консервативно-либералния разлом в Европа стана сражението между Виктор Орбан и ляво-либералното мнозинство в Европейския парламент и Европейската комисия. Поводът за войната е законопроект, целящ да защити унгарските деца от агресивно настъпващата ЛГБТ идеология. За либералните европолитици това е посегателство върху правата на човека и дискриминация.

За да може да се съди моралната позиция, трябва да разгледаме по-задълбочено цялостната концепция на ЛГБТ идеологията, претенциите на ляво-либералните й застъпници и наистина ли защитават права или лицемерно крият други цели зад този параван.

Може би най-естественото начало на това разглеждане е анализът на един от основните инструменти, а именно Истанбулската конвенция (ИК). Тя е съсредоточена върху ненасилието над жените. Едва ли би имало здравомислещ човек, който да не подкрепи подобен документ. Но също така здравият разум предполага информираност и анализ преди даване на подкрепа. Затова е добре да започнем с прочитане на тази конвенция.

Още в чл. 3 „Определения“ се появява дефиниция, която най-малкото буди учудване. На думата „ПОЛ“ се преписва: „социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете“. Преди да продължим с четенето на конвенцията да разсъждаваме върху това определение, което смущава най-малко с абсолютното си разминаване с даваното от науката Биология. За тази фундаментална наука, изучаваща живота и живите организми, от Аристотел насам, полът е: „характеристика на организмите, специализирани в производството на мъжки или женски полови клетки. […] При повечето организми полът е генетично определен, […] чрез разлика в хромозомите при мъжките и женски индивиди от един вид“.

Тоест „полът” се отнася до биологичния статус на дадено лице и означава мъж или жена, момчета или момичета, с ясно изразен анатомичен и физиологичен диморфизъм. Въвеждайки социален пол, ИК иска да наложи хората да бъдат разглеждани, не откъм биологичните, а откъм социалните си различия, тоест джендърът означава множество идентичности, които нямат общо с традиционните разбирания за мъжкото и женското.

С тази дефиниция ИК отрича науката, с нейните доказано установени „роли“, изградени на репродуктивна, а не на социална база. (Все пак пенисът и влагалището не са получени от повтарящи се социални фикции). Отрича и вековните традиционни разбирания, стъпили на здравия разум, примерно че има разлика във формата на тялото (размера на таза или на раменете, плътността на костите и прочее).

Защо тогава Конвенция иска да въведе друго определение на пола и с какво то ще спомогне за предпазване на жените от насилие? Може би акцентът е само към „жените“ по смисъла на ЛГБТ разбиранията?! Дали всъщност целта не е тяхното обособяване в привилегирована група, превъзхождаща хетеросексуалните жени? И дали не ни се натрапва, че джендър полът е по-ценен от биологичния?! И накрая дали зад претенцията за защита на набор от права не се прокарва поредната антихуманна политическа идеология?

Всъщност още чл. 12 дава ясен отговор. Там директно се заповядва на държавите, които са я ратифицирали да „…предприемат необходимите мерки за … изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции … на стереотипни роли за жените и мъжете“. Призив за разрушаване на вековните традиции, за изграждане на един нов свят. Помним комунизма, който искаше да сътвори Новия човек, въплъщаващ комунистическите идеали. Джендър идеологията също иска да създаде един нов човек, който да въплъщава джендър идеалите. И макар на пръв поглед да изглежда като алтернатива на тоталитарните идеологии, тя всъщност е абсолютно тоталитарна в стремежа си агресивно и масирано да наложи своите идеи, като отхвърля всяка алтернативна гледна точка.

Чл. 14 на ИК дава и ясните насоки за вграждането на тоталитарната йерархия при децата, включвайки го навсякъде в образованието (както беше при чавдарчетата, пионерчетата и комсомолците). Това дава възможност децата да бъдат манипулирани в годините преди да са изградили способности за критично мислене, още по-малко базата от морални ценности. Обучение в нестереотипните роли на пола създава предпоставки за изграждане на нова „мода“, а и за далеч по-проблематични последващи действия.

В Англия, една от водещите в новата идеология държави, за последните пет години се наблюдава нарастване 7 пъти на децата насочени към клиники по ориентация за пола!!! Медиите отразяват 6-7 годишни деца самоопределящи се в някаква джендър форма! След презентации в училище, невръстни деца обявяват на родителите си, че се самоопределят като някакви джендър хора. Естествената родителска реакция са множество разговори, при които родителите на различни деца откриват странни съвпадения, които те определят като „думи по някакъв сценарии“.

Чл. 9 на ИК изисква „Страните [да] признават, насърчават и подкрепят на всички равнища работата на съответните неправителствени организации…“. В някои западни държави това вече е достигнало фазата на листовки с текст: „Ако искате да бъдете трансджендър и родителите ви не разрешават, ви трябват нови родители“. В Шотландия училищните власти съветват да не се съобщава на родителите, ако детето им желае да смени пола си, но в същото време са длъжни да питат дали може да му се даде аспирин, ако го боли главата. Насърчават се деца на все по-ранна възраст към медицинска намеса за процедури по смяна на пола. Може ли да се допусне, че деца на предпубертетна възраст могат да вземат решения, водещи до необратими последствия?!

Елиминирайки семейството, Истанбулската конвенция делегира права на бездушни институции да внушават на децата идеи, които биха били абсурдни в рамките да нормалната семейна среда. Моето поколение си спомня, готовия да предаде родителите си, Павлик Морозов.

Джендъризмът отхвърля вековните традиции, брак, семейство, религия, морал, култура, образование, европейския хуманизъм, хетеросексуалната норма и прочее. Разпространява се с мощната подкрепа на либералните държави и финансираните от тях неправителствени организации. Това е крайна ляво-либерална идеология, която подобно на националсоциализма и комунизма, е готова да жертва всичко в името на „НОВИЯ“ човек.

Днес разпадът на моралните норми е принудително наложен, а съпротивата се наказва с изолация и юридически санкции. За справка – Виктор Орбан и либералната истерия срещу него.

(Следва продължение - Интелектуалната подкрепа на диктатурата)

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама