Митева: По-добре е третият мандат да отиде в „Изправи се БГ! Ние идваме!“

14:25, 23 авг 21 / Политика 25 4307 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Президентските избори ще са през ноември и от гледна точка на икономии е по-добре да са две в едно, ако не се състави редовно правителство. Това заяви в Разград председателят на Народното събрание Ива Митева. В очакване на кого ще бъде връчен третият мандат тя сподели, че според нея ще е по-добре да го получи ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Три седмици са нужни за актуализация на бюджета

Актуализацията на бюджета се обсъжда сериозно и задълбочено и ще мине на първо и второ гласуване по график”, посочи Митева. „Друг е въпросът дали бюджетът ще бъде приет с тези параметри, с които е внесен, защото както ние, така и колегите от „Демократична България” и БСП, имат обструкции по отношение на отделни параметри”, допълни тя. Затова министрите са изготвили и актуализирана картина, на Консултативния съвет при президента са представили нова информация и нови данни, така че всичко ще бъде взето предвид, като се работи усилено по този въпрос, уточни председателят на парламента.

Преизчисляването на пенсиите също трябва да се случи, но категорично не по начина, по който е внесен от БСП”, смята Митева. Според нея при преизчисляването всички пенсионери трябва да получат увеличение, а не само определен брой от тях.

Председателят на парламента каза още, че това, което не приема, е популизмът. „Да, много е хубаво да се обещават много пари, но трябва да се вижда реалната картина”, коментира тя, цитирана от БГНЕС. Затова призивът и молбата ѝ към политиците, към парламента, към президента и към Министерския съвет е да се спре с популизма и да започне да се говори за реалните действия, които трябва да се извършат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама