Лютив спрей и арести на протестите срещу локдауна в Австралия

17:35, 21 авг 21 / Свят 25 4517 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Полицията в Австралия арестува стотици протестиращи срещу ограничителните мерки в Мелбърн и Сидни, а страната регистрира своя най-голям брой заразявания с коронавирус за един ден от началото на пандемията, предаде „Ройтерс“. Седем полицаи бяха ранени при сблъсъци с демонстрантите.

В Мелбърн органите на реда използваха лютив спрей, за да разпръснат над 4000 протестиращи. Полицията попречи на по-малки групи демонстранти да се съберат в Сидни. Органите на реда в щата Виктория казаха, че са арестували 218 души в щатската столица Мелбърн.

Издадени са 236 глоби, а в ареста са оставени трима души за нападение срещу полицията. Арестуваните са заплашени от глоби в размер на по 5452 австралийски долара (3900 щатски долара) за нарушаване на разпоредбите за общественото здраве.

Полицията в щата Нов Южен Уелс, на който Сидни е столица, заяви, че на 47 човека са повдигнати обвинения, сред които нарушаване на разпоредбите за общественото здраве или оказване на съпротива при арест. Наложени са над 260 глоби в размер от 50 до 3000 австралийски долара.

Сидни - най-големият австралийски град с население над 5 милиона души, е под строги карантинни мерки от над два месеца заради разпространението на вируса. Мелбърн - вторият по население град в страната, също е под ограничителен режим. Стотици хора също така протестираха мирно в Бризбън, където не са наложени карантинни мерки, пише Нова телевизия.

Австралия отчете днес рекордните 894 новозаразени, като повечето от тях са в Сидни, където е епицентърът на разпространението на варианта Делта. Досега страната е регистрирала около 43 000 случая на зараза и 978 смъртни случая от COVID-19. По данни на здравните власти близо една трета от австралийците на и над 16 години нагоре са напълно ваксинирани.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:45, 21 авг 21

Неееее не може да бъде! Само в България се прави срещу мирно хвърлящи павета мирно палещи слама мирно пикаещи по полцаите мирно замерящи с прашки полицаите мирно хвърлящи развалени яйца мирно.хвърлящи развалена риба и т.н и т.н!!!!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама