Русия отрича да е заплашвала съдиите в художествената гимнастика в Токио

15:55, 20 авг 21 / Спорт 25 4586 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Представителите на руския отбор в Токио никога не са отправяли заплахи към съдиите по време на олимпийските игри, твърди председателят на Руската федерация по художествена гимнастика и главен треньор на гимнастичките от страната Ирина Винер-Усманова.

Припомняме, че в четвъртък международната федерация (FIG) съобщи, че „няколко съдии от журито са получавали множество заплахи и съобщения на омраза след олимпийските състезания". В изявлението не се казва откъде е дошъл натискът.

Съдии по художествена гимнастика са били заплашвани след Олимпиадата

За първи път чувам, че някой е заплашвал съдиите. Никога не сме казвали нищо на никого. Разбира се, има хора, които са възмутени (от съдийството на олимпийските игри), но мисля, че няма заплахи. Има възмущение защо са дали такава оценка, а не друга”, посочи Винер пред РИА Новости”.

„Златните момичета“ донесоха трета титла за България в Токио

Тя реагира много остро в Токио и заговори за „позор“, разочарована от резултатите. В японската столица Линой Ашрам от Израел стана шампионка в индивидуалната надпревара, а България взе златото при ансамблите. Така за пръв път от Атланта 1996 Русия остана без олимпийски шампион в художествената гимнастика, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама