ГЕРБ демонстрира потенциал – представи кабинет, но върна мандата

08:45, 20 авг 21 / Политика 25 4292 Шрифт:
Василена Йорданова

ГЕРБ за втори път представи свой проектокабинет, но и този път реши да не търси подкрепа за него, а веднага да върне мандата на държавния глава. Целта на упражнението бе хората да видят потенциала на партията за управление.

Начело и на втория нереализиран кабинет на ГЕРБ е Даниел Митов. А нататък подредбата е почти идентична с представения след вота през април кабинет. Промените са няколко коалиционният партньор Румен Христов става вътрешен министър вместо министър на отбраната, а този ресор отива в ръцете на Христо Гаджев. Правосъдието този път е поверено на Радомир Чолаков, Любен Дилов оставя туризма и подхваща културата, а туризма е оставен в ръцете на Деница Николова.

Новият кабинет на ГЕРБ: Калин Вельов - министър на културата, Любен Дилов – на туризма

Ето пълния списък с имена в кабинета:

Вицепремиер по еврофондовете - Томислав Дончев

Вицепремиер по обществен ред и министър на вътрешните работи - Румен Христов

Вицепремиер по правосъдната реформа и министър на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева

Министър на финансите  - Кирил Ананиев

Министър на правосъдието  - Радомир Чолаков

Министър на отбраната  - Христо Гаджев

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Александър Иванов

Министър на социалната политика - Деница Сачева

Министър на образованието и науката  - Красимир Вълчев

Министър на здравеопазването - Костадин Ангелов

Министър на културата - Любен Дилов

Министър на околната среда и водите – Ивелина Василева

Министър на земеделието – Десислава Танева

Министър на транспорта - Росен Желязков

Министър на икономиката – Жечо Станков

Министър на енергетиката - Делян Добрев

Министър на младежта и спорта – Красен Кралев

Министър на туризма – Деница Николова

„Отговорността пред нашите избиратели и съграждани изисква да представим състав на кабинет, въпреки че ще върнем мандата веднага, след като го получим“, обяви в началото Десислава Атанасова. Тя подчерта, че се усеща липса на управляващи и наплив на опозиция.

„Никой не иска да носи отговорност. Единствено ГЕРБ осъзнава, че е важно да има управление на тази държава…Безспорно ситуацията е толкова нелепа, че първият и вторият на изборите не желаят да управляват, а петите и шестите искат да съставят правителство“, добави тя и призова договорките на тъмно да бъда прекратени.

Даниел Митов подчерта, че предстоящите кризи могат да се управляват само от правителство с ясно мнозинство зад него и посочи, че това не може да се случи без разговори с ГЕРБ.

„Омразата е много опасна, тя ражда само омраза. Върху нея не може да се гради нищо, омразата не е кауза. Случващото се днес е доказателство за тези ми думи. Това Народно събрание е заченато от омразата и за това не може да произведе нищо“, коментира на свой ред Томислав Дончев.

Според него третият мандат няма да се реализира и ще се отиде към нови избори, затова призова държавният глава максимално бързо да връчи втория и третия мандат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама