Талибаните въведоха комендантски час в Кабул

08:20, 20 авг 21 / Свят 25 4509 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Талибаните обявиха комендантски час в Кабул. Забранява се излизането от къщи от 21.00 часа до разсъмване. Изключения се правят при извънредни обстоятелства. Мярката ще важи до втора заповед.

„Изтриването“ на афганистанските жени

Представител на радикалното движение обяви, че талибаните се стремят да не допуснат гражданска война. Евакуацията от Кабул продължава. ООН обяви, че не разполага с необходимите възможности да поеме управлението на летището в афганистанската столица.

Стрелба и насилие: Талибаните вече нарушават обещанието си да управляват мирно

Тези дни Франция ще осигури въздушен мост Париж-Кабул за транспортирането на няколко хиляди човека. Съединените щати са евакуирали досега 7000 души. Общо евакуираните от неделя насам са над 8000, предаде БНТ.

Издирват хора, работили със САЩ и НАТО

В Афганистан талибаните вече издирват хора, които са работили със силите на Съединените щати и НАТО, се казва в поверителен доклад на ООН.

Според изтеклата разузнавателна информация талибаните ходят от врата на врата в Кабул, за да издирват хора, които са работили за международната общност и заплашват членовете на техните семейства, предаде bTV.

Твърди се, че ако не се предадат, талибаните ще арестуват, преследват, разпитват и наказват близките на тези лица. Всеки в черния списък е в сериозна опасност и може да има масови екзекуции, казват изготвилите доклада.

Заплахата идва, въпреки че бойците вече обещаха да не отмъщават на противниците си.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама