Хиляди дъновисти посрещат Божествената нова година

10:53, 19 авг 21 25 8121 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Хиляди последователи на Петър Дънов от страната и чужбина се събраха в района на Седемте рилски езера, за да посрещнат Божествената Слънчева нова година. 

Всяка година на 19 август, когато се чества Преображение Господне по стар стил, последователи на учителя Петър Дънов се събират край платото на езерото Бъбрека.

Поглед назад: Учителят от бялото братство

Облечени в бяло, дъновистите посрещат Божествената нова година с магичния танц Паневритмия. Той включва 28 последователни упражнения и се изпълнява под звуците на космическа музика, писана от учителя Дънов.

Последователите на Бялото братство образуват пет концентрични кръга и обикалят в посока, обратна на часовниковата стрелка. По този начин дъновистите вярват, че се постига хармония с Бог и Вселената.  

Традицията на Бялото братство за посрещането на Слънчевата нова година в Рила се спазва повече от 90 години, предава Bulgaria on Air.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама