Валежите спират

07:00, 19 авг 21 25 4168 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Още в сутрешните часове валежите и в източните райони ще спрат, облачността ще намалее и след обяд над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, в Източна България умерен север-североизточен вятър. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 26° и 31°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

Над Черноморието в сутрешните часове на отделни места все още ще има валежи, но те ще спрат, облачността ще намалее и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще намалее и ще бъде предимно слънчево. След обяд над Родопите ще има купеста облачност, но само на отделни места там ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В петък и събота времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток. В следобедните часове над югозападните и планинските райони ще се развива купеста облачност, там на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишат слабо и максималните в събота ще са между 28° и 33°, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама