Хладна и дъждовна сряда

07:00, 18 авг 21 25 3922 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето захладнява, като на повече места в Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вечерта явленията ще обхванат североизточните райони. По-голяма вероятност за локални интензивни извалявания и градушки има в Рило-Родопската област. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България.

Жълт код за интензивни и значителни валежи, придружени с гръмотевични бури и градушки, е обявен за 14 области в страната. Това са: Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Добрич, София област, София- град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пловдив и Пазарджик. 

Над Черноморието през деня ще бъде слънчево и горещо. До обяд ще духа слаб западен, след пладне – умерен източен вятър. През нощта срещу четвъртък ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините главно в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждона облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части на Рила и Пирин - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.                        

В четвъртък валежите и в североизточните райони ще спрат, а от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Постепенно вятърът ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°. В петък вятърът ще бъде от източната четвърт, предимно слаб. Ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места, главно в Югозападна България, ще превали и прегърми, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама