Netflix снимат нова версия на „Ромео и Жулиета“ във Верона

16:20, 15 авг 21 / Култура 25 4485 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Нова версия на Шекспировата драма Ромео и Жулиета” ще бъде заснета във Верона за американската стрийминг платформа Netflix, обяви кметът на италианския град Федерико Сбоарина. „Netflix реши да направи нов филм„ Любов във вилата “, похвали се кметът.

Снимките ще започнат в близко бъдеще по улиците, площадите на историческия център, както и в „Къщата на Жулиета“, близо до саркофага в бившия манастир на капуцините, известен сред туристите като гробницата на Жулиета.

Изданието Veronaoggi”, уточнява, че авторът на версията, която се развива в съвременните условия, ще бъде американски режисьор, а актьори ще бъдат привлечени от различни страни. Все още няма други подробностите за проекта и планираната дата на излизане на филма.

Вече има над 10 екранизации на трагедията на Шекспир, включително най-необичайни интерпретации. Първата е направена през далечната 1908 г. като ням късометражен филм. Една от най-известните класически екранизации от 1968 г. принадлежи на Франко Зефирели. Напоследък класическата любовна история на екраните е пренесена в съвремието, а филмът на Баз Лурман от 1996 г. с Леонардо Ди Каприо е признат за най-забележителния.

Изследователите на творчеството на Уилям Шекспир (1564-1616 г.) не могат еднозначно да отговорят защо английският драматург е поставил сюжета на пиесата му в италиански град, въпреки че всички са съгласни, че мотивите на италианския живот и обичаи са били използвани за написването на пиесата. Но във Верона вярват, че именно в този град през 13 век е живяло едно момиче, което се е превърнало в прототип на Жулиета Капулета. Славата на „града на влюбените“ отдавна се използва за туристически цели и на Деня на влюбените Верона неизменно остава един от най-популярните градове сред влюбените, пишат от ТАСС, цитирани от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама