COVID-19 по света: В САЩ планират трета доза ваксина наесен

09:23, 15 авг 21 25 4005 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира поставянето на допълнителни трети дози от ваксините срещу COVID-19, може би още наесен, съобщава в. „Ню Йорк таймс“, цитиран от Ройтерс.

Първите бустерни дози вероятно ще бъдат предоставени на домове за стари хора и работници в здравеопазването. След тях трета доза ще могат да получат възрастни хора, които са били сред първите ваксинирани в края на миналата година, съобщава вестникът.

Според източници на вестника се планира хората да получат доза от същата ваксина, като вече поставената. Засега не е определен график. 

Миналата седмица беше обявено, че дневният прираст на заразените с коронавирус в САЩ на седмична база е надхвърлил 100 хиляди и е достигнал нива, невиждани от епидемичната вълна през зимата.

Администрацията на Джо Байдън приветства инициативите на частни компании, щатски правителства и университети да изискват ваксинации от персонала си.

Властите на някои места взеха решения за задължителна ваксинация - в Калифорния ще трябва всички здравни работници и служители в социални домове да се ваксинират до 30 септември; същото трябва да сторят, но до края на октомври, служителите на американската авиокомпания „Юнайтед еърлайнс“.

От началото на учебната година в детските градини и училищата в Ню Джърси са задължителни маските независимо от ваксинационния статус на детето или учителя. А от Си Ен Ен бяха уволнени трима служители, дръзнали да дойдат на работа, без да са ваксинирани, пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама