Коронавирусът у нас: Засега няма да има нови ограничения

10:35, 15 авг 21 25 3899 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На този етап не се очакват допълнителни ограничения и затваряне на бизнеси заради нарастващите случаи на Covid-19, заяви пред БНР д-р Александър Златанов, заместник-министър на здравеопазването. Той подчерта, че страната съвсем скоро е влязла в жълтата зона по заболеваемост от коронавируса и в Европа сме на 20 място.

Зам.-министърът призова за самодисциплина и спазване на противоепидемичните мерки. Спазването на мерките сега е много по-важно, за да не попаднем в червената зона или да достигнем до червената зона много по-късно, когато повече хора ще са добили пълен имунитет след ваксинацията, а не да добиват имунитет през боледуване. Не е личен избор носенето на маска, личен избор е решението на човека какво ще направи със себе си. Когато това засяга обществото, това вече не е личен избор, а задължение на човека - с оглед на здравето на обществото".

Последните данни 

623 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. 4,52 на сто са положителните проби от направените 13 761 теста.

1490 са хоспитализираните, от които 131 са в интензивни отделения. За последните 24 часа са починали 7 души, излекуваните са 59.

Най-много нови случаи има в столицата – 158. Следват Бургас – 84, Пловдив – 63, Варна – 53 и Пазарджик – 45.

Поставени са 3504 дози ваксини. Хората със завършен ваксинационен цикъл вече са 1 071 839 души.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама