Слави не отрича, че е съветвал Манолова да не се кандидатира за кмет на София

14:11, 14 авг 21 / Политика 25 4282 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Между партиите на протеста от известно време хвърчат нападки. Мая Манолова обяви, че Слави Трифонов я е съветвал да не се кандидатира за кмет на София, но не каза защо я е убеждавал и срещу какво. Днес в предаването „Политически Некоректно” по БНР Слави Трифонов не отрече твърденията на Манолова.

Тя беше в друга роля, аз бях в друга роля. Не си спомням дали и как точно съм я убеждавал, най-вероятно е така. Тя беше успешен омбудсман, много самоотвержена, грижеше се много за хората. И се сприятелихме заради това, че имаше отворено пространство в нашето шоу тогава. Водили сме много разговори. Ако е имало такъв разговор, той е бил на база на лични взаимоотношения, встрани на публичното пространство и встрани от отговорността на политическите решения. Това е личен разговор“, посочи той.

Издигаме Радев

Издигаме наш кандидат за президент и той се казва Румен Радев. Законът и Конституцията дават това право. Той изпълва със съдържание нашата представа за президент. Румен Радев е нашият мажоритарен избор“, обяви Трифонов.

Румен Радев като спасителен пояс

Не какво, а как да стане

По повод разговорите в парламента, лидерът на ИТН каза: „С ДБ и ИБГНИ имахме много общо по важните неща. Но се оказа, че имаме различия в това не какво, а как да стане. Те започнаха да изявяват претенции, които са неадекватни, неприемливи. Христо Иванов искаше да одобрява всички представители на правителството... Ние направихме много компромиси и жестове, нито един от тях не беше разпознат“. Трифонов подчерта, че няма обида, но „всичко се е превърнало в невъзможност за съставяне на правителство заради липса на партньорско отношение".

Тошко Йорданов готов да отиде на детектор на лъжата

БСП започна да се държи по етичен и коректен начин, когато започнахме да преговаряме на експертно ниво, а ДБ и ИБГНИ започнаха да реагират по съвсем различен начин и възможността за съставяне на правителство се разпадна. Съществува възможност на третия мандат всички да се обединяват, да подкрепят и да създават правителство, което искат да е за 6 месеца. Защо точно 6 месеца, не знам, явно имат определен проект и планове”, коментира Трифонов.

Против“ третия мандат

Той остава категоричен, че ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на третата политическа сила. Но да видим какво ще стане, нещата се менят час по час. Те имат възможност да направят правителство, имат още депутати и парламентарни групи, с които да се договарят.. Няма да излизаме от залата при гласуване, искаме всичко да е пред очите на всички, без тайни договорки, кадруване”.

С ДПС и като Борисов

Слави Трифонов сподели, че през годините е бил обект на много и различни слухове и за такъв определи теорията, че има връзка с ДПС. Хората сами могат да изберат дали ще вярват на слухове или на факти”.

По повод мнения, че има авторитарен характер, което го доближава по профил до Бойко Борисов, Трифонов отговори: Никога човек, който е работил с мен, не е казвал нещо подобно. Знаеш ли защо хората, които работят с мен, са с мен толкова години? Защото мога да умра за тях. А знаеш ли защо тези, които са си тръгнали, са си тръгнали? Защото не могат да ми отговорят със същото… Не отричам авторитарни черти в характера си. Аз съм привърженик на правилата и на йерархията. Аз съм почитател на резултатите. Когато има резултати, какво значение има дали са постигнати чрез авторитарен характер, или чрез човек, който е адски мил и целува всеки ден всички”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама