Почти милион българи не могат да си позволят лятна почивка

10:12, 14 авг 21 25 3812 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Близо един милион българи не могат да си позволят лятна почивка. Данните са на Европейската конфедерация на профсъюзите. Според тях 28 процента от населението в ЕС е в положението на нашите съграждани.

Негативната класация оглавява Гърция – там хората, които не могат да си позволят лятна почивка, представляват близо 89 на сто от живеещите под прага на бедността. На второ място се нарежда Румъния. Общо седем са държавите, които изпреварват България по процент бедно население.

Изследването показва, че това са 1 млн. българи, които нямат пари за нищо, извън минималните потребности. Идеята на кампанията е да се осъществи натиск в директивата за минималната работна заплата и да бъдат заложени контректни нива, под които държавите да не могат да определят нивата на минималната работна заплата”, каза в ефира на Нова телевизия икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова. Според нея за България минималната работна заплата трябва да е около 750-800 лв.

Над 2,5 млн. туристи са избрали България

Изследването показва и още няколко неща. В държавите в ЕС над 94 милиона живеят под прага на бедност. Ако погледнем географското разпределение, виждаме нещо много интересно – държавите, които като процент на бедните спрямо неработещите са България, Румъния, Испания и Италия. От другата страна, с най-малко бедни, е Чехословакия, Словакия, Словения – държави, които са преди Германия и Франция”, коментира финансистът Любомир Дацов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Justitia enum Tracia 14:14, 21 авг 21

"Чехословакия - абе, Любомире, абе Дацов - че си тъп, тъп си... В кой век... не, в кое хилядолетие живееш ти... От миналото хилядолетие няма държава Чехословакия. Да те светна - за твое, вероятно най-голямо учудване, държавата Чехословакия вече се раздели на две независими държавни формирования - Чешката република и Словашката република. Четете малко повече...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама