COVID-19 по света: Канада задължи държавните служители да се ваксинират

09:51, 14 авг 21 25 3991 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Канадското правителство обяви, че ще изиска всички федерални служители и повече от пасажерите в жп, въздушен и морски транспорт да се ваксинират срещу Covid-19 на фона на ръст на новозаразените заради Делта варианта, предаде АФП, цитирана от БНР.

Знаем, че ваксините са най-добрият начин да сложим край на тази пандемия“, заяви министър Доминик ЛьоБлан, който отговаря за държавните служители. Очакваме всички федерални публични служители да се съобразят с това задължително изискване“, изтъкна той.

Федералното правителство е най-големият канадски работодател. Към 13 август 71% от 38-милионното население на Канада е получило поне една доза ваксина срещу коронавирус. Близо 62% са напълно ваксинирани. 

На кафе в Северна Македония – само със сертификат за ваксина

От понеделник гостите в ресторантите на Северна Македония ще трябва да покажат ваксинационен сертификат, за да могат да седнат на кафе или обяд.

Глобите за заведенията за хранене, в които ще бъдат регистрирани неваксинирани гости, ще варират от 2500 до 30 000 евро, съобщават от Държавната пазарна инспекция, цитирани от БГНЕС.

На 16 август в страната влизат в сила нови мерки, според които неваксинираните граждани ще бъдат ограничени в свободата си на движение, което властите очакват да спре разпространението на коронавируса.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама