Ново обвинение заплашва Навални с още 3 години затвор

10:10, 12 авг 21 / Свят 25 3623 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Руският опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда от 2 години и половина в трудова колония, е заплашен от още 3 години затвор. Причината - повдигнато му е ново обвинение за още едно престъпление - създаване на организация, която създава опасност за правата на гражданите.

Ако Навални бъде осъден по новото си обвинение, той може да остане зад решетките след следващите президентски избори през 2024 г., когато предстои да изтече настоящият шестгодишен мандат на руския президент Владимир Путин.

Потвърдиха присъдата за клевета на Навални

Разследващият комитет уточни, че новото обвинение е свързано с дейността на Фондацията за борба с корупцията (ФБК) на Навални. Разследващите твърдят, че тя е била създадена, за да „убеди гражданите да извършват незаконни дейности“.

Припомняме, че руските власти обявиха ФБК за екстремистка и я забраниха през юни. Поддръжниците на опозиционера, които поддържат профила Team Navalny в социалните мрежи, определиха обвинението като „поредното безсмислено“, пише „Свободна Европа“.

Прокуратурата в Русия спря дейността на щабовете на Навални

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама