Дузпи направиха „Челси“ супершампион на Европа

08:50, 12 авг 21 / Спорт 25 3895 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Челси“ спечели Суперкупата на Европа след успех 6:5 над „Виляреал“ с дузпи. В редовното време двубоят завърши 1:1. В герой за носителя на Шампионската лига се превърна вратарят Кепа Арисабалага, който спаси два удара от бялата точка, появявайки се от пейката точно за дузпите. Мачът се проведе на „Уиндзър парк“ в Белфаст, Северна Ирландия.

„Челси“ поведе още в 11-ата минута, когато се разписа Хаким Зиеш. „Виляреал“ стигна до гол в 73-ата минута с точно изпълнение на Жерар Морено. 

„Лудогорец“ се класираха в плейофите на Шампионската лига

До почивката имаше много интересни мигове, като вратарите Едуар Менди и Серхио Асенхо се отчетоха с няколко важни спасявания. В края на първата част обаче мароканският халф се контузи и трябваше да напусне терена принудително.

Нови голове до края на редовното време и в продълженията не паднаха и така се стигна до изпълнение на дузпи. При тях „Челси“ започна неуспешно, като ударът на Кай Хаверц беше спасен от Асенхо. След него обаче Аспиликуета, Маркос Алонсо, Мейсън Маунт, Жоржиньо, Кристиян Пулишич и Антонио Рюдигер бяха безгрешни. Ударите на защитните Айса Менди и Раул Албиол бяха спасени от стража на сините Арисабалага, появил се специално за дузпите, и така „Челси“ триумфира с купата.

Официално: ПСЖ обяви трансфера на Меси

За „Челси“ това е второ отличие от надпреварата след 1998 г. При последните си три участия сините от Лондон неизменно губеха (2012, 2013 и 2019 г.). Играчите на „Челси“ затвърдиха тенденцията в последните години носителят на Шампионската лига да печели и суперкупата, като единствените изключения направи „Атлетико“ (Мадрид) като победител в Лига Европа - 2010, 2012 и 2018 г.

„Виляреал“ не успя да стане шестият клуб от Испания, който да спечели отличието. „Жълтата подводница“ опита да надвие за трети път поред английски съперник в европейските турнири. По пътя към трофея в Лига Европа „Виляареал“ победи „Арсенал“ и „Манчестър юнайтед“ в полуфиналите и финала. Срещата за отличието беше спечелена именно след дузпи, пише „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама