СУ ще провери плагиат ли е Петър Илиев

16:10, 11 авг 21 25 3669 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Сигналите за плагиатство срещу преподавателя и предложен за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев са допустими и ще бъдат разгледани от Етичната комисия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха за „Дневник“ от висшето училище.

Проверка на медията установява, че в книгата му „Компетенцията на Народното събрание”, издадена през 2015 г., има множество дословно копирани пасажи без цитиране от доктората Парламентарен контрол” на преподавателя в СУ доц. Наталия Киселова, защитен през 2008 г.

Петър Илиев: Няма да бъда унищожен

Въпросът за плагиатството е бил повдигнат в катедрата по Конституционно право на Юридическия факултет в СУ още през 2015 г., от Киселова, но според нея е бил замразен. Сегашният ръководител на катедрата проф. Пламен Киров определи случая като „слухове“.

От „Има такъв народ“ обявиха, че всеки, който заяви публично, че има плагиатство, ще се срещне с Петър Илиев в съда. В първото си телевизионно интервю самият той се заяви като жертва на медийно и академично тричане. Посочи, че давността за проверка на плагиатство е изтекла.

Политическият тон е важен, повтарям важен е

Проверката за допустимост на сигналите е извършена от заместника на ректора проф. Николай Витанов. След като те са допустими, Етичната комисия ще започне работа по тях, като ще излезе със становище и ще го изпрати на ректора проф. Анастас Герджиков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама