„Има такъв народ“ оттеглят кабинета

14:40, 10 авг 21 / Политика 25 4628 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Утре изобщо няма да предлагаме нашия проектокабинет за гласуване в зала, обяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в живо включване от ⅞ TV. 

Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние като първа политическа сила няма да подкрепим нито една от партиите на статуквото за следващ кабинет - нито „Демократична България“, нито „Изправи се. БГ! Ние идваме!“, подчерта той.

И „Демократична България“ няма да подкрепи кабинета

Ясно става, че ние направихме всичко възможно и всички компромиси, жестове към т. нар. пратии на протеста, за да подкрепят правителство на „Има такъв народ“. Това не се случи и в крайна сметка предателството е на Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Разбира се, че съществува вероятността, според Конституцията, при следващите две възможности, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“ да постъпят „национално отговорно“ и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и да създадат правителство и да управляват заедно, както до неотдавна“, изтъкна лидерът на партията мандатоносител. 

Подкрепа за Радев

Слави Трифонов отбеляза още, че от партията му ще подкрепят кандидатурата на Румен Радев за президентските избори на есен. По думите му той най-много изпълва със съдържание представата им за президент на България. С нашата подкрепа се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур, изтъкна той.

Накрая благодари на всички, които не се уплашиха да застанат заедно с нас, с имената си и с лицата си и в първото ни предложение за кабинет, и във второто ни предложение.

„Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим, обеща Трифонов.

Припомняме, че до този ход на „Има такъв народ“ се стигна след като т. нар. „партии на протеста“ („Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“) обявиха, че няма да ги подкрепят на утрешното гласуване. Причината - начинът на налагане на политики от страна на партията на Слави Трифонов и липсата на достатъчно гаранции, че няма да има влияние на ДПС в евентуалното управление. Предложеният за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев също се оказа препъникамъка за съставянето на правителство. За него излязоха информации в публиното пространство, че е плагиатствал от научен труд на свой колега. А вчерашното му интервю пред Нова телевизия наля последната капака масло в огъня на и без това обтегнатите преговори за сътрудничество между „партиите на промяната“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама