Коронавирусът у нас: Огнище сред ученици на екскурзия

11:00, 10 авг 21 25 4018 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Огнище на COVID-19 е установено сред група български ученици, които са на езиков лагер в Австрия.

Българската група е пристигнала на 1 август, като всички са влезли в страната при представяне на отрицателен тест. Децата са били тествани и на всеки 48 часа. На 9 август са установени първите положителни проби, като веднага местните здравни власти са изолирали лицата с положителен резултат в отделно място за настаняване.

От общо 51 деца на възраст между 14 и 16 години към момента коронавирусна инфекция е установена при 14 от тях, като по данни на местните здравни служби те нямат симптоми. Двама от ръководителите на групата също са с положителни проби, като при един от тях инфекцията протича със симптоми.

Министерството на здравеопазването създава необходимата организация за прибирането на учениците и ръководителите им в България.

Скок на новозаразените с коронавирус

774 са регистрираните нови случаи у нас през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са малко над 23 300 теста, като 3,3% от тях са положителни. През вчерашния ден случаите бяха 170. 

Най-много са новооткритите инфекции в столицата - 198, следват Пловдив с 98 и Велико Търново с 46. За изминалото денонощие има и четири нови случая на заразени медици.

1140 пациенти с коронавирус се лекуват в болница, 94-ма от тях са в интензивни отделения.

23 души са починали, а излекуваните са 223 души. 

Близо 9000 ваксини са поставени през последното денонощие, като така общият им брой надхвърля 2 100 000. Със завършен ваксинационен цикъл са 1 042 475 души.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама