„Изправи се БГ! Ние идваме!“ няма да подкрепят кабинета

16:45, 09 авг 21 / Политика 25 3890 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще гласуват единодушно „против“ кабинета на „Има такъв народ“.

Поели сме ангажимент да подкрепим „правителство на промяната“, а то трябва да включва „смели хора с ясна гражданска позиция“, но имаме „семпъл състав в сравнение с това“, заяви Мая Манолова, като допълни, че част от предложените хора в кабинета са „напълно неприемливи“. „Хората по площадите искаха две оставки, досега са получили само едната. Хората очакват реформи и промени в социалната сфера и здравеопазването. За всичко това са нужни хора - смели, почтени, доказани професионалисти в своите области", коментира тя. 

Трифонов не отстъпва от номинацията на Петър Илиев

Липсата на документ за сътрудничество също е причина „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да гласува срещу кабинета. По думите на Манолова от ИТН са предложили „едностранна декларация, но това не е партньорски документ и в него няма никакви гаранции за изпълнението на обсъжданите политики.

Въпреки това от формацията не изключват преговори с партията на Слави Трифонов за реализация на третия мандат, предаде bTV.

Очаква се гласуването на кабинета да бъде в сряда. От БСП утре ще решават окончателно дали ще подкрепят така предложеното правителство. От останалите партии до момента няма коментар. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама