„Политкаст“ еп. 4: Историята е политика, обърната към миналото. С Марио Мишев

10:00, 07 авг 21 / Политкаст 25 4768 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Историята е политика, обърната към миналото. Освен това нейното познаване е основополагащо за националното ни самочувствие и „лечението“ на част от обществените ни комплекси. Това са само част от темите, за които можете да чуете в четвъртия епизод на „Политкаст“.

 

 

В днешния епизод разговарям с Марио Мишев от сдружение „Българска история“. В участието говорим за приликите и разликите в политическите и обществени нрави през ХХ в. и днес, опитваме да оценим някои от най-противоречивите личности и епохи в по-новата ни история и говорим за ролята на историята в живота ни.

Ако се чудите какво да четете, слушайте „Под лупа“

В специалната рубрика „Под лупа“ акцентът е върху европейската и световна история. Дипломацията на Хенри Кисинджър - един от умовете на нашето време, е едно от най-изчерпателните четива по темата, а защо си струва да я прочетете чуйте в рубриката веднага след разговора с Марио Мишев.

Бъдете част от „Политкаст“

Очакваме вашите въпроси, коментари и предложения на [email protected], а най-интересните от тях ще четем в следващите епизоди! Слушайте ни в Topnovini.bg, в канала ни в SoundCloud, в Google Podcasts, SpotifyApple Podcasts и в другите големи подкаст платформи. 

И не забравяйте, политиката има много лица, вашето е едно от тях!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама