Covid-19 по света: САЩ няма да допускат неваксинирани чужденци

12:40, 05 авг 21 25 3368 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

До САЩ ще бъдат допускани само напълно ваксинирани срещу COVID-19 лица, съобщи официален представител на Белия дом, цитиран от световните агенции. Американската администрация разработва подобен план, очаква се мерките да влязат в сила наред с отмяната на съществуващите ограничения за влизане в САЩ от редица държави.

Европа на бунт срещу въвеждането на задължителна ваксинация

Същевременно представителят на Белия дом посочи, че действащите ограничения за влизане в САЩ няма да бъдат отменени веднага, тъй като ситуацията с разпространението на коронавируса в САЩ е влошена. В момента американските власти забраняват в страната да влизат повечето чужденци, които през последните две седмици са били във Великобритания, Ирландия, Китай, Индия, Иран, Бразилия и др., предаде „Сега“.

Американска корпорация дава по 1000 долара на всеки ваксиниран свой служител

Американската инвестиционна корпорация Vanguard ще плати на своите служители по 1000 щатски долара, ако се ваксинират, съобщи Би Би Си.

Хората от персоналът трябва да докажат, че са получили инжекциите до октомври, но също така ще получат бонуса и ако са били ваксинирани, преди компанията да направи офертата си.

Това е поредния различен подход, който американските фирми предприемат към ваксинацията, тъй като Делта вариантът на коронавирус се засилва в цялата страна.

Някои като Microsoft и Google изискват всички служители да бъдат ваксинирани. Други като Walmart и Uber помолиха ръководството, а не служителите на първа линия, да получат ваксината, докато Amazon и Apple нямат политика по този въпрос.

Vanguard, която има около 16 500 американски работници, заяви, че ваксините са "най -добрият начин" да се спре разпространението на коронавируса и че силно насърчава персонала да бъде ваксиниран.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама