Оранжев код за горещини

07:00, 05 авг 21 25 3255 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Оранжев код за високи температури е обявен в почти цялата страна. Изключение са областите в Източна България - Добрич, Варна и Бургас, както и оласт Смолян, където е в сила по-ниска степен на предужпреждение - жълт код.

Рискът от пожари в по-голямата част от страната остава от двете най-високи степени - много висок и екстремален, съответно областите в оранжево и червено.

След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен, в Западна България, северно от планините, временно силен вятър от юг-югозапад. В Източна България вятърът ще е до умерен югоизточен. Дневните температури ще се повишат и ще е много горещо. Максималните температури ще са между 36° и 41°.
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
 
Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по най-високите части временно силен запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 34°, на 2000 метра - около 25°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама